Små variationer på de färdiga produkterna kan förekomma eftersom allting är gjort för hand. Frakt och emballagekostnad tillkommer på priset. Priset är inklusive moms.
Vill du beställa kan du göra det via kontaktsidan. Vill du se en större bild är det bara att klicka på bilderna. Den stora bilden öppnas i ett nytt fönster.

Ljusstake av gamla matjesillsburkar. För antingen vanliga stearinljus eller för värmeljus. Möbeltassar i botten för att skydda underlaget. Fylld med marmorkross för att få lite tyngd i ljusstaken.


Pris 55:- /st

Nr 010

Burkljusstake

Ljusstake av gamla konservburkar uppklippta så som en krona. Kan användas för både vanliga stearinljus eller värmeljus. Fyllda med marmorkross för att få lite tyngd i ljusstaken.

Pris:55:-

Nr 011

Skärbräda 
 Skärbräda i form av hästhuvud av arbetshäst. Material björk eller furu. Storlek och tjocklek beroende på tillgång på virke men längden mellan mule och manke är ca 20 cm. Skärbrädan är inoljad med rapsolja.
 

Pris: 350:- eller mer beroende på storlek.

Nr 012

Andunge 
 Skärbräda speciellt framtagen för entusiaster av båttypen Andunge. Material björk. Längd från näbbens spets till gump ca 30 cm. Skärbrädan är inoljad med rapsolja.
 

Pris 350:-

Nr 013

Mobil 
 Mobil speciellt framtagen för entusiaster av båttypen Andunge. Fåglarna är gjorda av matjesillsburkar och längd från näbbens spets till gump är ca 9,5 cm. Mobilen är inspirerad av kraftiga dyningar på Ålands hav.
 

Pris 325:-

Nr 014

Bild 
 Vägglampett i form av ängel för stearinljus gjord av oljefat sk kvartsfat, höjd från huvud till fot ca 50 cm.

 

Pris 800:-

Nr 015.

Bild 
 Vägglampett i form av ängel för stearinljus gjord av hink/ burk/ förpackning/ fat av olika slag mer eller mindre rostigt. Storlek kan variera.

 

Pris 800:-

Nr 016.

Bild 
 Vägglampett i form av ängel för värmeljus gjord av hink/ burk/ förpackning/ fat av olika slag mer eller mindre rostigt. Storlek kan variera men mindre än motsvarande ängel för stearinljus ca 40 cm.
 

Pris 600:-

Nr 017

Bild 
 Ängel för marschall av oljefat med hållare i trä så att man kan placera ängeln på tex altangolv eller liknande. Hållaren tillkommer utöver ängeln.

 

Pris för hållaren 300:-

Nr 018. 

Dalahäst 
En arbetskamrat som har förstått att jag samlar på mig bra-att-ha-saker frågade om jag var intresserad av ett gammalt golv som rivits ut ur huset han renoverar. Ja, vad svarar man? ”Jag kommer och tittar”. När man väl är där med släpkärran är det lika bra att lasta på det. Alternativet – soptippen går inte för sig för ett virke som i och för sig har ett skamfilat yttre men kärnfriskt inuti. En av produkterna är denna häst.
Mankhöjd ca 10 cm (upp till örat ca 13 cm). Man och svans av rött eller svart mönstrat band.
 Pris 250:-

Nr 019

 Valkbräda
 

Valkbräda
Gjord av björk. Längd totalt ca 70 cm. Bredd ca 20 cm. Avstånd mellan åsryggarna ca 2,5 cm. Djup mellan åsrygg och dal ca 1 cm.
Nr 020 Pris 1500:-

 Pris 1500:

Nr 020.

 
 
 
 
 
 

Sida 1 2