Små variationer på de färdiga produkterna kan förekomma eftersom allting är gjort för hand. Om inte annat anges i bildtexten har jag använt förzinkad järntråd. Frakt och emballagekostnad tillkommer på priset. Priset är inklusive moms.
Vill du beställa kan du göra det via kontaktsidan. Vill du se en större bild är det bara att klicka på bilderna. Den stora bilden öppnas i ett nytt fönster.

Reproduktion av karottunderlägg på uppdrag av Zorn muséet i Mora. Originalet finns i deras samlingar. Triangelns sida ca 15 cm, höjd  ca 2,5 cm, svartglödgad 2,5 mm tråd. Bör oljas in med matolja vid behov, kan annars rosta. Säljes endast via museibutiken, tel 0250- 59 23 10, www.zorn.se


Pris 275:-

Nr 025

Reproduktion av karottunderlägg på uppdrag av Zorn museet i Mora. Originalet finns i deras samlingar. Triangelns sida ca 28 cm, höjd ca 3 cm, svartglödgad 3 mm tråd. Bör oljas in med matolja vid behov, kan annars rosta. Säljes  endast via museibutiken, tel 0250- 59 23 10, www.zorn.se

Pris:450:-

Nr 026

 Cykel

Cykel gjord i svart glödgad tråd med sadel och ringklocka i koppartråd och ljuslykta i mässingstråd. Hjulen snurrar, tramporna går att snurra, stödet uppfällbart och framhjulet att styra.

Längd ca 23 cm och höjd ca 14 cm. Hjulens diameter ca 7,5 cm.

 

Pris 525:-

Nr 027

 Cykel

Cykel gjord i svart glödgad tråd efter en gammal förlaga från Småland. Hjulen snurrar, tramporna går att snurra, stödet uppfällbart och framhjulet att styra

Längd ca 18 cm och höjd ca 12,5 cm. Hjulens diameter ca 6,5 cm

 

Pris 475:-

Nr 028

I bersån 
 Ljuskrona gjord av glödgad svart järntråd består av en ring med diameter ca 30 cm. På denna ring hänger man upp ljushållare gjorda som gamla julgransljushållare, dvs med en tyngd nedtill som balanserar upp ljuset. Hållarna är gjorda för sk kronljus med diameter 23-24 mm. Tyngderna kan bestå av vad som helst men jag använder bitar av gammalt dekorativt porslin. Ljushållarna är ca 45 cm långa.
 

Pris 975:-

Nr 029

 Stor sjudare

Stor sjudare i form av en fisk -  att lägga mellan kastrull och spisplatta när man vill att värmen ska minska snabbt alternativt lägga den mellan locket och kastrullen när man inte vill att locket ska ”vandra”.

Gjord av rostfri 1,5 mm tråd, längd ca 40 cm. Litet handtag i trä så att du inte bränner dig.

 

Pris 60:-

Nr 030

 Liten sjudare

Liten sjudare i form av en fisk - att lägga mellan kastrull och spisplatta när man vill att värmen ska minska snabbt alternativt lägga den mellan locket och kastrullen när man inte vill att locket ska ”vandra”.

Gjord av rostfri 1 mm tråd, längd ca 40 cm. Litet handtag i trä så att du inte bränner dig.

 

Pris 60:-

Nr 031

Frityrkorg 

Frityrkorg
Specialgjord frityrkorg som var beställd av en arbetskamrat. Korgen gjordes utifrån kastrullens form.
Gjord av 2 mm svartglödgad tråd.

 

Pris 350:-

Nr 032

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sida 1 2 3